Streamen

Streamen is het draadloos versturen en weergeven van content van het ene apparaat naar een ander apparaat. In dit artikel focussen we ons specifiek op het overbrengen van content naar jouw Smart TV. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn al wil jij foto’s of video’s vanaf je mobiel of laptop delen met je televisie. Anno 2023 ondersteunen vele smart TV’s het streamen van content.

Streamen naar TV

Er zijn verschillende streaming formats die het mogelijk maken om content van een specifiek apparaat weer te geven op jouw TV. Al vind jij het belangrijk om draadloos content weer te geven op je tv scherm dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal streaming begrippen. DLNA is bijvoorbeeld een vereiste voor TV schermen op werkplekken. Zo kun je dit scherm namelijk ook gebruiken om snel maar duidelijk jouw PowerPoint presentatie te laten zien aan jouw collega’s. Hieronder bespreken we enkele streaming formats voor Smart TV’s.

DLNA

DLNA is een afkorting voor Digital Living Network Alliance. Het is een standaard voor het delen van video’s, muziek en foto’s. Apparaten die DLNA ondersteunen, kunnen media doorsturen naar andere DLNA apparaten. Hiermee kun je dus bijvoorbeeld draadloos je laptop scherm delen op je TV.

AirPlay

AirPlay is een functie van Apple die audiovisuele data streamt naar een Apple TV of smart-tv.

Multi View

Multi View is een manier om aan te geven dat je tijdens het gamen of TV kijken tegelijkertijd je mobiele scherm kunt streamen op het scherm (d.m.v. split screen).

Hoe stream je content naar een TV via DLNA?

Eerst willen we je melden dat het streamen van content erg kan verschillen per apparaat en TV, maar de basis is vaak hetzelfde. Deze leggen we je hieronder in 5 stappen uit.

 1. Zorg ervoor dat je apparaat waarvan je de content wilt streamen (mobiel of laptop) verbindt met hetzelfde netwerk als waarmee je TV verbonden is.
 2. Vaak kan je apparaat niet zelfstandig content streamen. Het downloaden van een DLNA-app is hierdoor noodzakelijk. Populaire DLNA apps zijn VLC en BubbleUPnP.
 3. Selecteer het bestand dat je wilt streamen via de DLBA app.
 4. Het kan zijn dat er nu automatisch meerdere apparaten beschikbaar komen waarop jij de content kunt streamen. Kies uit de te streamen apparaten jouw specifieke TV.
 5. Geniet van beelden op jouw tv scherm.

Laat weten wat jij ervan vindt!

   Laat een reactie achter

   8K Vergelijker
   Logo
   Vergelijk items
   • 8K TV's (0)
   • 4K TV's (0)
   Vergelijken