Samsung TV info

Samsung staat al jaren lang wereldwijd bekend als een top kwaliteit elektronica merk. Ook breedbeeld televisies van Samsung zijn erg in trek. Deze zijn namelijk voorzien van de nieuwste technologische ontwikkeling. Samsung heeft TV’s gemaakt voor elk type consument. Hieronder geven we je meer informatie over de Samsung TV’s uit 2021, 2022 & 2023 en vergelijken wij Samsung met andere TV fabrikanten.

Samsung Beeldschermen

Samsung heeft in het verleden verschillende schermen gemaakt. De schermtechnologie wordt aangegeven in voor sommigen soms wat verwarrende termen. We hopen je wat wijzer te maken met bepaalde begrippen zodat jij de juiste Samsung TV kunt aanschaffen

Crystal UHD

Dit is Samsung’s manier om een 4K LED TV te omschrijven. Deze beeldschermen zijn iets wat verouderd, maar zijn nog steeds te vinden in een groot aantal Samsung tv’s. Ook in een aantal tv’s die op de markt zijn gekomen in 2022. Crystal UHD tv’s ondersteunen HDR-content en maken gebruik van smart-tv-functionaliteit.

QLED

Een Quantum Dot LED tv maakt gebruik van kleine deeltjes binnen elke LED pixel. QLED is in principe een LED-paneel met achtergrondverlichting. Het is niet zoals bij OLED dat verschillende pixels uitgeschakeld kunnen worden. Samsung’s QLED zorgt voor natuurlijke kleuren, merkbaar diepe contrastniveaus en vloeiendere bewegingen.

NEO QLED

Waar normale QLED TV’s al gebruik maken van minuscule LED-lampjes om het scherm helderder te maken, zijn deze bij NEO QLED nog 40x zo klein. In principe werkt de techniek dus hetzelfde als bij QLED maar zijn de contrasten nu nog scherper en gedetailleerder.

OLED Samsung tv’s bestaan niet, alleen LG en Sony bieden OLED tv’s aan.

Samsung Resoluties

Samsung televisies zijn verkrijgbaar in verschillende resoluties. Wij richten ons op onze website echter alleen om 4K en 8K resolutie omdat Samsung tv’s in lagere resoluties steeds minder gemaakt worden. 8K tv’s hebben 4x zoveel pixels als 4K tv’s, vandaar dat het beeldkwaliteit in 8K tv’s over het algemeen gedetailleerder is dan 4K tv’s.

Samsung 4K

Anno 2023 zijn 4K Ultra HD-tv’s de best verkochte tv’s op de markt. Deze tv’s zijn beschikbaar in alle formaten en beschikken vaak over de nieuwste functies en technologische snufjes. Een 4K-scherm biedt vier keer meer details dan een Full-HD-tv en kan beschikken over HDR, Dolby Atmos en andere slimme functionaliteit.

Samsung 8K

De 8K tv’s van Samsung zijn opkomend maar nog niet zo populair als de 4K televisies. Dit komt onder andere omdat de Samsung 8K tv’s behoorlijk prijzig zijn en omdat er nog maar weinig “native” 8K content beschikbaar is. Bovendien is het verschil tussen 4K en 8K pas echt zichtbaar op een scherm van minimaal 75 inch. Zowel de 4K en 8K tv’s van Samsung zijn meestal voorzien van upscaling technieken. Hiermee kan content in lagere resoluties worden opgeschaald naar betere kwaliteit.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
Toevoegen aan vergelijken
QE85QN800A Samsung 8K Neo QLED

Samsung 85QN800A – 85 inch – 8K Neo QLED – 2021

Beste deal op: hellotv.nl
4,198.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
85QN900A Samsung 8K TV

Samsung 85QN900A – 85 inch – 8K Neo QLED – 2021

Beste deal op: hellotv.nl
5,982.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 2
Toevoegen aan vergelijken
65QN800B samsung 8k tv

Samsung 65QN800B – 65 inch – 8K Neo QLED – 2022

Beste deal op: hellotv.nl
1,671.00

Samsung Technologieën

Samsung is bekend als de voorloper op de technologie. In deze alinea bespreken we de innovaties die je van een Samsung TV kunt verwachten anno 2023.

Samsung Smart TV

Eigenlijk niet meer het vermelden waard, want het is logisch dat een tv tegenwoordig verbinding kan maken met een wifi netwerk om zo bijvoorbeeld Netflix te streamen. Elke TV die Samsung in de afgelopen jaren heeft gemaakt ondersteunt smart technologie en heeft zo toegang tot een groot aantal streaming apps. Denk hierbij naast Netflix ook aan Apple TV en Disney+. 

De bibliotheek waar je al deze apps kunt vinden wordt ook wel het Samsung Tizen OS platform genoemd. Hiermee kijk je ook gratis naar Samsungs eigen videodienst TV Plus, waarop je allerlei zenders met nieuws, sport en entertainment vindt.

Spraakbesturing

Iets minder gebruikelijk, maar steeds meer voorkomend, is spraakbesturing. Op de nieuwste Samsung tv’s kun je deze handige functie vinden. Koppel hem aan je smarthome system en zet jouw tv aan met jouw stem. Even naar een ander net zappen is ook geen probleem, vraag het Google, Alexa of Samsung’s eigen Bixby.

OTS

Object Tracking Sound (OTS) is een technologie van Samsung die zorgt voor een driedimensionale geluidservaring. Het geluid volgt met OTS namelijk de beweging van objecten op het beeldscherm waardoor je een levensecht geluid krijgt. Deze geluidservaring is in 2020 geïntroduceerd voor de QLED-serie premium TV’s van Samsung. 

HDR

High Dynamic Range (HDR) is de technologie waarmee kleurhelderheid en realisme in content wordt geüpgraded. Ideaal voor beelden die een hoog contrast vereisen of waarin licht en schaduwen door elkaar heen lopen, HDR behoudt de helderheid beter dan Standard Dynamic Range (SDR).

Het bezit van een HDR smart TV is zeker de moeite waard voor gamers. In wezen verbetert HDR de belichting in games. Het verbetert het contrast en zorgt ervoor dat wat er zonder HDR uitgebleekt uitziet, er met HDR dieper en meeslepender uitziet. Deze technologie is niet gloednieuw, maar wel veel toegankelijker dan vroeger.

2 begrippen die nog om extra uitleg vragen zijn HDR10 Plus en Dolby Vision. HDR10 plus is in wezen een marketing gerelateerde term die Samsung heeft bedacht om aan te geven dat deze tv’s een piekhelderheid van 1.000 nits garanderen. Dolby Vision is een technologische standaard die nog hoger ligt dan HDR. Tv’s met Dolby Vision zijn daarom ook tamelijk duurder.

Quantum HDR

Quantum HDR is een term die Samsung zelf heeft bedacht voor hun innovatieve tv-lijn die de contrastrijke helderheid van HDR combineert met de extreem kleine pixels die voor QLED-schermen worden gebruikt. Het resultaat is een over de hele linie helderdere en levendigere kijkervaring. Hieronder zie je de QN95A tv’s met Quantum HDR.

- 40%
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Samsung 55QN95A TV 4K

Samsung 55QN95A – 55 inch – 4K Neo QLED – 2021

Beste deal op: coolblue.nl
1,549.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Samsung 65QN95A TV 4K
- 23%
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
Toevoegen aan vergelijken
Samsung 75QN95A TV 4K

Samsung 75QN95A- 75 inch – 4K Neo QLED – 2021

Beste deal op: coolblue.nl
2,999.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Samsung 85QN95A TV 4K

Samsung 85QN95A – 85 inch – 4K Neo QLED – 2021

Beste deal op: coolblue.nl
4,499.00

Kosten van een Samsung TV

Vaak geldt, hoe groter de tv is, hoe duurder het toestel. Bovendien wijst het verleden uit dat de beste kwaliteit tv’s steeds goedkoper worden. Hiermee bedoelen we dat een 55 inch 4K tv nu goedkoper is dan een paar jaar geleden. Nu zijn de 8K tv’s bijvoorbeeld erg duur, maar deze zullen in de loop der jaren naar alle waarschijnlijkheid ook steeds meer zakken.

Samsung TV onder de €1000

Onder de €1.000 vind je Samsung Smart TV’s met een prima beeld en geluidskwaliteit. Een standaard Samsung televisie zonder al te veel technologische functies kun je voor €500 vinden. Vaak zijn deze modellen wat verouderd of hebben deze tv’s simpelweg een klein beeldscherm. 

Tv’s in de prijsklasse tot 1000 euro kunnen vaak ook gewoon met wifi verbinding maken om Netflix series te streamen. Ook zijn er Samsung 4K tv’s in dit prijssegment. Bovendien heb je zelfs verouderde 8K tv’s voor onder de €1000 maar deze modellen nemen wij niet serieus en worden ook slecht beoordeeld. 

Wij focussen ons voornamelijk op premium Samsung modellen en daarom vind je dus niet gauw Samsung tv’s van onder de €1.000 op onze website.

Samsung TV tussen de €1000 en €5000

In deze prijsklasse vind je voornamelijk Samsung 4K tv’s van hoge kwaliteit. Een hoogwaardige 4K tv van 55 inch start vaak zo rond de €1000, waarbij er voor elke 10 inch ongeveer €1000 bijkomt. Hierbij geldt wel, hoe duurder het instapmodel (bijvoorbeeld 55 inch), hoe groter de prijsstijging. Dit betekent dat je bijvoorbeeld voor een 55 Inch TV van €1000 voor het 65 inch model €2000 betaald. Maar dat je voor een 55 inch TV van €3000 voor het 65 inch model zo €4500 betaald.

Samsung TV boven de €5000

Voor meer dan €5000 haal jij een Samsung 8K tv uit 2021, 2022 of zelfs 2023 in huis. De prijzen van een goede 8K tv van Samsung variëren zo tussen de €4000 t/m €10.000. Hiermee haal je een echte thuisbioscoop in huis. Premium tv-technologieën zoals een Neo QLED-display kun je hier wel verwachten. Deze televisies zijn voor de echte televisie of elektronica liefhebbers.

Ook voor fanatieke gamers is een tv in deze prijsklasse het zeker waard. Bekijk als echte gamer trouwens altijd of je Samsung TV HDMI 2.1-poorten heeft, want die zorgen voor extreem soepele en vloeiende gameplay, vooral voor krachtige consoles zoals de Xbox Series X.

Laat weten wat jij ervan vindt!

   Laat een reactie achter

   8K Vergelijker
   Logo
   Vergelijk items
   • 8K TV's (0)
   • 4K TV's (0)
   Vergelijken