LG TV 2022 info

LG is een alom bekend elektronica merk dat vooral bekend is door de kwalitatieve tv’s. Samen met Samsung strijden zij dag in dag uit voor het grootste marktaandeel op het gebied van tv’s. Daarom werkt LG constant aan het verbeteren van de techniek van de tv’s. In dit artikel vind je meer informatie over de technologische ontwikkelingen van LG in 2022.

Nieuwe LG TV Beeldschermen

LG staat al jaren lang aan de top dankzij de premium OLED beeldschermen. De zelfverlichtende pixels in een OLED scherm kunnen apart van elkaar in- en uitgeschakeld worden en zo ontstaat er een geweldig contrast. OLED is dunner dan schermen van een ander type omdat er geen achtergrond verlichting in hoeft worden gebouwd. 

OLED EVO 2022

OLED staat voor Organische LED-technologie. OLED evo is een verbeterd OLED scherm die wordt gebruikt in de LG G1. Evo staat hier voor “evolutie” omdat de OLED evo technologie is de volgende stap is naar een nog heldere, gedetailleerde en realistischere televisie ervaring. Deze technologie gaan we ook zien in de nieuwe G2 en C2 modellen die gelanceerd gaan worden in 2022. Er komt zelfs een OLED model aan met een scherm van 97 inch!

LG G1 OLED55G1RLA - 4K OLED evo

LG QNED (Mini LED)

QNED staat voor ‘quantum nano-emitting diode’, waarbij de ‘nano’ verwijst naar de minuscule afmetingen van de tienduizenden LED’s die in de achtergrondverlichting worden gebruikt.

In 2022 zal het aanbod van QNED tv’s door LG worden vergroot. De LG QNED Mini LED TV is in staat om een effectief contrast te creëren dankzij LG’s Precision Dimming Technology. Hierdoor wordt de licht precies gericht op de plek waar het moet op jouw scherm. Alle modellen vanaf de QNED90-serie zijn gecertificeerd voor 100% kleurconsistentie. Zo zie jij als kijker elke keer hetzelfde hoge kwaliteit beeld, zelfs bij verschillende kijkhoeken.

LG processor 2022

LG’s α 9 Gen 5 processor 

LG’s meest geavanceerde processor van dit moment is de α9 Gen 5. Deze maakt gebruik van deep learning om de upscaling-prestaties te verbeteren en beelden op het scherm een meer driedimensionale kwaliteit te geven. In 2022 worden LG tv’s ook voorzien van Dolby Vision IQ: de nieuwste beeldverbetering met precisie details voor 4K en 8K tv’s.

Naast revolutionaire beelden krijgt ook het geluid een upgrade. De processor maakt het met LG’s AI Sound Pro-functie namelijk mogelijk om een surrond sound te produceren. Door deze audio effecten lijken acteurs direct in je woonkamer te staan en lijken sound effects levensecht.

LG tv apps 2022

LIVENow

LIVENow is een unieke app van LG die je toegang biedt tot online live concerten, shows, sport en andere premium live evenementen. Hierdoor kun je vanuit je huiskamer live stadions staan over de hele wereld. Een unieke virtuele ervaring.

1M HomeDance

In samenwerking met 1MILLION Dance Studio is deze app ontwikkeld om jou te laten dansen voor je tv. 1MILLION Dance Studio is een van K-Pop’s meest populaire choreografie teams en heeft in samenwerking met LG een brede selectie van tutorials ontwikkeld om jou te helpen met je dansmoves.

LGFitness

LGFitness is een gezondheidsplatform die jou helpt om een gezondere levensstijl aan te nemen. Vind hier het ideale workout-plan en doe mee aan fitness sessies, full-body stretching of geleide meditatie. Natuurlijk kun je jouw activiteit en voortgang bijhouden op het dashboard van de app.

Independa

Independa is een LG app waarmee je op afstand voor familieleden kunt zorgen. Help jouw moeder of opa om bijvoorbeeld onafhankelijker te zijn. Indien jouw LG tv dit ondersteunt kun je een video-chat starten met een zorgverlener als dat nodig is. Ook kun je pop-up meldingen instellen wanneer iemand belt of om jou of jouw hulpbehoevende aan iets te herinneren.

LG independa
LG independa - Credits: independa.com

LG TV Modelnummer uitleg

Een tv wordt vaak omschreven door een bepaald nummer. Vooral zie je dit terug bij LG tv’s. We gaan daarom nu verder in op wat de LG tv nummers betekenen voor de verschillende modellen. Als je de betekenis van het modelnummer kent, kun je een meer overwogen keuze maken bij het kopen van een LG tv.

Voorbeeld

Laten we duidelijk zijn dat we hier niet over het serienummer spreken, maar over het modelnummer. Het modelnummer van LG geeft onder andere informatie over de schermgrootte, het jaar en het ontwerp.

Vaak begin het model nummer met 2 cijfers. Deze 2 cijfers geven de scherm grootte aan. 55 staat bijvoorbeeld voor 55 inch en 65 voor 65 inch.

Vervolgens geeft LG in het modelnummer aan wat voor type scherm het is. NANO staat bijvoorbeeld voor Nanocell en OLED voor een OLED scherm.

Er kan ook een iets moeilijk verklaarbare code staan. Zo staat er bij de 65UP77006LB bijvoorbeeld UP. Hier staat de U voor Ultra HD (Ook wel 4K) en de P staat voor het jaartal, hier 2021.

Tot slot geven de getallen of cijfers die hierna komen het model/ontwerp aan.

Modelnummer termen

Hieronder een aantal moeilijk verklaarbare termen, maar belangrijke die we voor je hebben uitgezocht:

 • Q: 2022
 • P: 2021
 • N: 2020
 • M: 2019
 • K : 2018
 • S: Super Ultra HD 4K
 • (Premium 4K)
 • U: Ultra HD 4K
 • L: LED-tv met Full HD-resolutie (1080p)
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
75nano966pa LG 8K TV NanoCell

LG 75NANO966PA – 75 inch – 8K NanoCell – 2021

Beste deal op: bol.com
1,832.30
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
LG 65UP77006LB 4K LED

LG 65UP77006LB – 65 inch – 4K LED – 2021

Beste deal op: hellotv.nl
638.00

Laat weten wat jij ervan vindt!

   Laat een reactie achter

   8K Vergelijker
   Logo
   Vergelijk items
   • 8K TV's (0)
   • 4K TV's (0)
   Vergelijken